Producţii de televiziune din Marea Britanie şi Germania au primit câte trei trofee la gala organizată de International Academy of Television Arts & Sciences, luni seară, iar printre câştigători s-au numărat actorii Dustin Hoffman şi Christiane Paul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câştigătorii celei de-a 44-a ediţii a International Emmy Awards au fost anunţaţi luni seară, într-o gală care a avut loc la New York şi a fost găzduită de Alan Cummings, informează The Hollywood Reporter.

Au fost acordate premii la zece categorii şi două trofee speciale.

La secţiunea Arts Programming a fost premiat documentarul ”The Man Who Shot Hiroshima”, care îl arată pe directorul de imagine Harry Mimura care s-a întors în Japonia natală înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, după care a fost angajat de guvernul Statelor Unite să filmele dezastrul provocat de cele două bombe atomice lansate.

Dustin Hoffman a fost desemnat cel mai bun actor, pentru rolul din ”Roald Dahl’s Esio Trot” (Marea Britanie), realizat de BBC One TV. Au mai fost nominalizaţi pentru interpretare actorii Alexandre Nero, pentru ”A Regra do Jogo/ Rules of the Game”, Florian Stetter, pentru ”Nackt Unter Wölfen/ Naked Among Wolves” şi James Wen, pentru ”Echoes of Time”

În ceea ce priveşte cea mai bună actriţă, trofeul a revenit Christianei Paul, pentru ”Unterm Radar/ Under the Radar” (Germania). La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate Judi Dench, în ”Roald Dahl's Esio Trot”, Jodi Sta. Maria, în ”Pangako Sa'yo/ The Promise”, şi Grazi Massafera, în ”Verdades Secretas/ Hidden Truths”

Serialul ”Hoff the Record” (Marea Britanie) a fost câştigătorul secţiunii Comedie, iar ”Krieg der Lügen/ War of Lies” (Germania) a fost premiat la categoria Documentar.

La categoria dramă a fost desemnat câştigător serialul ”Deutschland 83” (Germania), în timp ce ”Francisco, El Jesuita/ Francis, The Jesuit” a fost ales cel mai bun program american într-o altă limbă decât engleza difuzat în prime-time. 

La categoria Reality show, ”Allt För Sverige/ The Great Swedish Adventure” a primit trofeul Emmy, telenovela ”Verdades Secretas/ Hidden Truths” (Brazilia) a fost câştigătoarea categoriei, în timp ce ”Capital” (Marea Britanie) a dominat categoria TV Movie/ Mini-series.

Producătoarea de televiziune Shonda Rhimes a primit International Emmy Founders Award, iar Maria Rørbye Rønn, CEO al Danish Broadcasting Corporation, a fost recompensată cu International Emmy Directorate Award.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.