Institutul Cultural Român (ICR) va acoperi, la solicitarea Televiziunii Române, o parte din costurile de cazare ale echipei care va reprezenta România la Eurovision, potrivit unor informaţii oferite Agenţiei de presă News.ro de coordonatorul de programe al institutului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Televiziunea publică a solicitat Institutului Cultural Român să susţină delegaţia ţării noastre la concursului muzical Eurovision, care va avea loc în perioada 9 - 13 mai, la Kiev.

”ICR a dat curs unei solicitări venite din partea TVR de a susţine delegaţia română la Kiev prin acoperirea costurilor de cazare - o parte din acestea. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii TVR, cu domnul Bogdan Ghiţulescu şi cu domnul Cristian Acatrinei, pentru a stabili acordul-cadru de parteneriat. Acesta a fost trimis către domnul Ghiţulescu şi aşteptam numele complete ale celor care fac parte din echipa care va reprezenta România la Kiev, în afara celor doi câştigători”, a declarat Roxana Dumitrache, coordonator programe ICR, pentru News.ro.

Calitatea Institutului Cultural Român în acest proiect este de partener, conform acordului. ”De altfel, şi la ediţia din 2015, ICR a fost partener în proiectul Eurovision”, a adăugat ea.

Legat de buget, Roxana Dumitrache a declarat pentru News.ro că nu va fi unul consistent. ”Bugetul încă nu este stabilit. Am avut o discuţie de principiu. Nu va fi o susţinere consistentă, pentru că ICR are alte programe prioritare în agendă”.

România va fi reprezentantă la Kiev de Ilinca Băcilă şi Alex Florea cu piesa ”Yodel It!”, compusă de Mihai Alexandru.

Eurovision 2017 se desfăşoară sub sloganul "Celebrate diversity", iar finala va avea loc pe 13 mai 2016 la Kiev. Piesa României va intra în competiţie în cea de-a doua semifinală, pe 11 mai.

Competiţia va fi trasmisă de peste 40 de televiziuni din întreaga lume, printre care şi TVR şi TVR Internaţional. Emisiunile dedicate proiectului Eurovision România vor fi transmise pe cinci continente: Europa, America de Nord, Africa, Australia şi Asia.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume. Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.