Cea de-a patra ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie Yorick – ”Valentin Nicolau” a fost lansată, iar candidaţii se pot înscrie în competiţie, până pe 31 august, expediind la o adresă de e-mail fişierele cu piesele lor de teatru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juriul ediţiei din acest an este format din regizorul Victor Ioan Frunză, actorul Andrei Huţuleac şi criticul de teatru Monica Andronescu, redactor-şef al revistei Yorick.

Concursul se va finaliza cu o Gală a Dramaturgiei Româneşti, care se va desfăşura în luna octombrie.

Vor fi oferite trei premii în bani. De asemenea, Premiul Yorick Pentru Cea Mai Bună Piesă a Anului va consta într-un spectacol-lectură şi în publicarea textului în volum.

Juriul va anunţa piesele finaliste pe 1 octombrie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei, a cărei dată de desfăşurare urmează să fie anunţată.

Candidaţii pot trimite piesele de pe o adresă de e-mail fictivă, la adresa monica.andronescu@nemira.ro, într-un exemplar nesemnat, cu un motto scurt pe pagina de titlu, care va servi, apoi, drept element de identificare a autorului.

Tema şi dimensiunile pieselor sunt la alegere, dar nu se pot înscrie la concurs dramatizări, piese publicate sau reprezentate.

Concursul Naţional de Dramaturgie ”Valentin Nicolau” este o competiţie iniţiată de Revista Yorick în anul 2013, cu scopul de a sprijini şi promova dramaturgia contemporană autohtonă, de a facilita drumul acesteia către scenă şi de a dezvolta un cadru de dialog pentru creatorii de teatru.

Marele Premiu ”Valentin Nicolau” a fost câştigat în 2015 de dramaturgul Radu Popescu, pentru piesa ”Cadranul Plus Plus”, care a fost tipărită în volum, la Editura Nemira.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.