Pompierii peruani s-au luptat şi joi să oprească un incendiu de pădure în apropierea ruinelor inca din Machu Picchu, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul, care a cuprins hectare de teren în apropierea ruinelor incaşilor, a fost provocat marţi de fermierii care ardeau iarbă pentru a se pregăti de semănat. 

Până miercuri, aproximativ 20 de hectare (49 de acri) au fost afectate de incendiu, a declarat primarul oraşului Cusco din apropiere.

Machu Picchu, un complex de structuri de piatră aşezate pe vârful unui munte, a fost construit cu mai bine de 500 de ani în urmă de către incaşi, al căror imperiu controla zone mari din America de Sud, din ceea ce este astăzi sudul Ecuadorului până în centrul Chile.

Eforturile pompierilor au fost îngreunate din cauză că nu se poate ajunge uşor în zonă.

"Luptăm deja de două zile cu incendiul forestier şi nu a fost posibil să-l ţinem sub control, având în vedere că zona este destul de inaccesibilă”, a declarat Roberto Abarca, directorul biroului de management al riscurilor şi securitate din Cusco.

Ruinele, care au făcut din regiunea Cusco destinaţia turistică de top a Peru, sunt considerate una dintre cele şapte minuni ale lumii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.