La două luni după incendiul care a distrus o parte a catedralei Notre-Dame, Parchetul din Paris a încheiat o anchetă preliminară. "Niciun element nu permite acreditarea ipotezei conform căreia ar fi fost o mână criminală", a mai spus Parchetul, scrie francetvinfo.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În schimb, "mai multe ipoteze au reţinut atenţia anchetatorilor, printre acestea fiind cea a unei disfuncţionalităţi a sistemului electric sau cea a unui foc din cauza unei ţigări prost stinse, fără ca una dintre acestea să fie privilegiată în acest stadiu", potrivit Parchetului. 

Parchetul a anunţat miercuri deschiderea unei anchete judiciare pentru "degradarea involuntară, prin incendiu, a catedralei, şi pentru încălcarea deliberată a obligaţiei de prudenţă sau de securitate impusă de lege sau de regulament". 

Investigaţii "mai aprofundate", cu ajutorul unei expertize, vor fi făcute în continuare. 

Catedrala Notre-Dame a ars, timp de peste 12 ore, la 15 aprilie. Cele mai multe dintre obiectele de artă şi de importanţă religioasă au fost salvate, la fel şi structura ei, chiar dacă două treimi din acoperiş a fost carbonizat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.