Serialul „Dezastre care au schimbat Marea Britanie”, o perspectivă profundă asupra celor mai marcante tragedii din istoria postbelică a britanicilor, va fi difuzat de History începând de sâmbătă, ora 22.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentat de actorul James Nesbitt, cunoscut în special pentru rolurile din serialele „Cold Feet” şi „Stan Lee’s Lucky Man”, acest documentar analizează evenimentele care au condus la cele mai devastatoare catastrofe petrecute în ultimii 60 de ani în Marea Britanie.

Producţia nu evidenţiază doar pierderile umane, ci îşi propune şi să explice contextul mai larg – politic, cultural şi instituţional – care a contribuit la aceste tragedii, examinând în acelaşi timp schimbările înregistrate după fiecare eveniment.

Cu naraţiuni individuale explorate de jurnaliştii Donal MacIntyre (Macintyre Investigates) şi Anna Richardson (Super Shoppers, Naked Attraction), serialul investighează de ce semnalele de alarmă au fost de multe ori ignorate şi cum decizii aparent inofensive – în unele cazuri, luate cu zeci de ani înainte – au contribuit la evenimentele care au schimbat definitiv Marea Britanie de după război.

Fiecare episod este autonom, explorând câte un eveniment diferit. Între ele: tragedia din turnul Grenfell (2017), accidentul feroviar de la Ladbroke Grove (1999), dezastrul feribotului din Zeebrugge (1987) şi incendiul de la King’s Cross (1987). Alte două episoade comemorează 30 de ani de la explozia platformei petroliere Piper Alpha (1988), respectiv 60 de ani de la accidentul aviatic de la Munchen (1958), fiind difuzate de History chiar în zilele în care au avut loc cele două tragedii.

Producţia originală History va avea premiera pe 25 august şi va fi difuzată în fiecare sâmbătă seară, de la ora 22.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.