Hulu, o cunoscută platformă de video la cerere (Video on Demand - VoD), va renunţa la furnizarea gratuită a episoadelor unor seriale TV şi se va transforma într-o televiziune online, care va concura cu televiziunea prin cablu, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi Hulu a început ca un site gratuit, cu venituri din publicitate, materialele video gratuite au devenit din ce în ce mai greu de găsit, iar platforma a încercat să le impună vizitatorilor plata unui abonament – 8 dolari pe lună, cu acceptarea reclamelor, şi 12 dolari pe lună, fără publicitate.

De asemenea, episoadele gratuite nu au fost disponibile pe aplicaţia mobilă a platformei Hulu sau pe dispozitive de streaming TV, ci doar pe site-ul hulu.com, accesat de pe un computer obişnuit.

Episoadele gratuite – în mod obişnuit, cele mai recente patru sau cinci episoade din cel mai recent sezon al unui serial, vor dispărea de pe site, în câteva săptămâni, iar Hulu le va face disponibile de pe computer, prin intermediul Yahoo, pe noul site Yahoo View.

Însă, site-ul Yahoo nu va avea episoade gratuite din seriale ale reţelei de televiziune americane CW, precum ”Arrow” şi ”The Flash”, pe care platform Hulu obişnuia să le ofere, pentru că CW a încheiat o înţelegere mai largă cu Netflix.

Yahoo a transmis că va oferi ultimele cinci episoade din show-urile disponibile ale ABC, NBC şi Fox. Episoadele din serialele Fox vor fi disponibile cu opt zile după premiera TV, conform actualei politici a Hulu.com. De asemenea, Yahoo va oferi şi câteva show-uri CBS mai vechi.

Episoadele de pe Yahoo nu sunt disponibile, deocamdată, pe telefonul mobil, deşi Yahoo lucrează la o versiune online pentru telefonul mobil gratuită şi la o aplicaţie. Yahoo a precizat că este posibil ca versiunea mobilă gratuită să nu conţină aceleaşi materiale video ca versiunea pentru computer, din cauza unor restricţii legate de licenţa conţinutului. 

Potrivit Hulu, relativ puţine persoane urmăresc episoadele gratuite. Platforma are, în prezent, 12 milioane de abonaţi care plătesc pentru show-uri originale, sezoanele actuale întregi ale serialelor unor televiziuni şi accesul la arhiva Hulu de pe mobil şi dispozitive de streaming TV, precum Roku.

De asemenea, platforma intenţionează să lanseze un serviciu de televiziune online live, anul viitor, care va transmite canalele TV în timp real, fără a obliga publicul să aştepte o zi pentru a urmări episoadele.

Time Warner a cumpărat 10% acţiuni pentru Hulu, alăturându-se, astfel, altor companii TV şi de film, precum Walt Disney, 21st Century Fox şi NBCUniversal. Time Warner plănuieşte să contribuie la noul serviciu Hulu cu câteva dintre canalele sale, inclusiv TNT şi TBS.

Alte companii, precum Sony şi Dish, oferă deja servicii plătite de televiziune în direct pe internet. DirectTV plănuieşte, de asemenea, să lanseze un serviciu similar în acest an.

Totodată, Yahoo vrea să extindă View, adăugând material video din alte proprietăţi ale Yahoo şi din alte reţele şi studiouri. Totuşi, cea mai recentă tentativă a companiei de a lansa un hub video online, Yahoo Screen, a eşuat, acesta închizându-se în luna ianuarie, în ciuda oferirii de noi episoade a serialului de comedie ”Community”, după ce acesta a fost anulat de NBC.

Verizon, care cumpără Yahoo pentru a ajuta compania de telefonie să dezvolte o afacere de advertising digital, oferă episoade TV şi materiale video scurte pe aplicaţia mobile go90.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.