Howard Jacobson, câştigător al Man Booker Prize, se va întâlni cu cititorii, miercuri, de la ora 19.00, la librăria Humanitas Cişmigiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre cei mai apreciaţi scriitori britanici ai momentului, Howard Jacobson este autorul romanului ”Shylock este numele meu”, publicat de editura Humanitas Fiction în cadrul proiectului ”Hogarth Shakespeare”.

Alături de Howard Jacobson, la eveniment vor participa Nigel Bellingham, directorul British Council România, Mihaela Anghelescu Irimia,  director de studii al Centrului de Studii Culturale Britanice patronat de Universitatea din Bucureşti şi British Council Romania, şi Sebastian Reichmann, scriitor.

Discuţia va fi urmată de o sesiune de autografe.

”Shylock este numele meu”, o reinterpretare a piesei ”Neguţătorul din Veneţia”, este cel de-al doilea roman apărut în cadrul proiectului ”Hogarth Shakespeare”, proiect literar britanic demarat în 2015, la 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, preluat de edituri prestigioase din 28 de ţări şi care propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de unii dintre cei mai bine cotaţi scriitori actuali, ca Jeanette Winterson, Margaret Atwood, Tracy Chevalier, Anne Tyler şi Jo Nesbø.

Howard Jacobson s-a născut pe 25 august 1942, la Manchester. A crescut în Prestwich şi a fost educat la Stand Grammar School în Whitefield, apoi a urmat cursurile Downing College, Cambridge. A predat trei ani la Universitatea din Sydney, apoi la Selwyn College, Cambridge. Este autorul a 14 romane, care i-au adus premii importante. Printre acestea, ”No More Mister Nice Guy”, care deschidea, în 1998, seria romanelor care l-au făcut celebru, ”Who’s Sorry Now?” (2002), ”The Making of Henry” (2004), ”Kalooki Nights” (2006, aflat pe lista lungă la Man Booker Prize), ”The Act of Love” (2008). A primit Bollinger Everyman Wodehouse Prize pentru ”The Mighty Walzer” (1999), apoi pentru ”Zoo Time” (2012). În 2010, i-a fost înmânat Man Booker Prize pentru ”The Finkler Question” şi s-a aflat pe lista scurtă, din nou, în 2014, pentru o altă carte, ”J”. Howard Jacobson e autorul mai multor opere de nonficţiune: ”In the Land of Oz”, 1987, ”Roots Schmoots: Journeys Among Jews”, 1993, ”Seriously Funny: From the Ridiculous to the Sublime”, 1997, ”Whatever It Is, I Don’t Like It”, 2011. Este coautor, alături de Wilbur Sanders, al unei cărţi de referinţă: ”Shakespeare’s Magnanimity: Four Tragic Heroes, Their Friends and Families” (1978).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.