Postul american HBO va produce o mini-serie despre scandalul Watergate, în urma căruia Richard Nixon a demisionat, rolurile principale fiind atribuite lui Woody Harrelson şi Justin Theroux.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"The White House Plumbers" a fost imaginat şi scris de doi scenarişti, semnatari ai unui alt serial HBO, "Veep", Alex Gregory şi Peter Huyck.

Woody Harrelson a apărut în "Three Billboards, Outside Ebbing, Missouri" sau în serialul "True Detective", iar Justin Theroux s-a remarcat în serialul HBO "The Leftovers". Cei doi actori vor fi şi producători executivi ai mini seriei. 

Povestea se va concentra pe unitatea clandestină creată de administraţia Nixon, adesea numită grupul "The White House Plumbers" (Instalatorii de la Casa Albă), pentru că responsabilii săi au ales iniţial să se dea drept instalatori. 

Din acest grup au fost persoane care au intrat prin efracţie în incinta Partidului Naţional Democrat, situat în imobilul numit Watergate, în mai şi iunie 1972, în special pentru a monta microfoane. Mini-seria se va axa în special pe E. Howard Hunt şi G. Gordon Liddy, cei doi responsabili care au coordonat operaţiunea. 

După arestarea a cinci dintre oamenii lor pe 17 iunie 1972, Howard Hunt şi Gordon Liddy au fost arestaţi şi condamnaţi la pedeapsă cu închisoarea. Urmarea acestui caz şi tentativele lui Richard Nixon de a obstrucţiona ancheta au dus la procedura parlamentară de destituire a preşedintelui american. Nixon a ales să demisioneze în august 1974, înainte de finalul procedurii. 

Scandalul Watergate a stat la baza mai multor filme de televiziune şi lungmetraje, cel mai cunoscut dintre ele fiind "Toţi oamenii preşedintelui" (1976), de Alan Pakula, care a fost premiat cu patru statuete Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.