HBO îşi menţine, în ciuda criticilor, decizia de a difuza în luna martie controversatul documentar „Leaving Neverland”, în care Michael Jackson este acuzat de abuz sexual asupra a doi minori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, produs şi regizat de Dan Reed, descrie cum Jackson, aflat în vârful carierei, a început - aparent - o relaţie cu doi băieţi, în vârstă de 7 şi 10 ani, şi familiile lor.

Cei doi, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani.

Robson, acum în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum  a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani.

Administratorii averii lui Michael Jackson au caracterizat documentarul de patru ore drept „linşaj” şi i-au numit „oportunişti” pe cei doi bărbaţi care aduc acuzaţii de abuz sexual artistului. Vineri, ei au trimis o scrisoare directorului general al HBO, Richard Plepler, în care spun că „Leaving Neverland” este un program subiectiv, menit să facă senzaţie, şi că filmul va reprezenta „cel mai ruşinos episod din istoria HBO”.

„Nu schimbă planurile noastre”, a declarat pentru Variety directorul de programe al HBO, Casey Bloys. „Am anunţat data de difuzare. Va fi difuzat aşa cum am stabilit”.

HBO va difuza „Leaving Neverland”, în două părţi, pe 3 şi 4 martie.

„Sperăm ca oamenii să nu judece înainte de a-l vedea. Cred că, după ce toţi îl va vedea, vor putea decide pentru ei”, a mai spus Bloys.

El a adăugat că filmul se aliniază „absolut” standardelor HBO în ceea ce priveşte realizarea de documentare, domeniu în care reţeaua de televiziune este lider de mai multe decenii.

„Facem documentare de foarte mult timp. Cred că acesta este unul foarte important şi reprezintă un mesaj foarte puternic. Cred că ambii bărbaţi au fost foarte curajoşi să îşi împărtăşească poveştile şi merită să fie ascultaţi”, a mai afirmat el.

Documentarul „Leaving Neverland” a avut premiera luna trecută la festivalul Sundance şi s-a bucurat de critici favorabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.