Prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle i-au adus un omagiu virtual prinţului Philip, decedat vineri, în timp ce în presă au apărut speculaţii cu privire la prezenţa cuplului la înmormântarea din Marea Britanie, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe un fundal sobru, a fost transmis un singur mesaj cu litere albe: "În memoria Alteţei Sale regale, ducele de Edinburg, 1921-2021" a fost scris pe site-ul Archewell, organizaţia caritabilă şi de producţie audiovizuală fondată de cuplu anul trecut. 

"Vă mulţumim pentru devotament... Ne veţi lipsi foarte mult", indica de asemenea omagiul virtual adus bunicului prinţului Harry. 

Prinţul Philip, care s-a stins liniştit la vârsta de 99 de ani la Castelul Windsor, în apropiere de Londra, a doborât recordul de longevitate al consorţilor monarhi britanici în 2009, până atunci deţinut de Charlotte, soţia regelui George III.           

Anunţul morţii prinţului Philip a stârnit multe speculaţii în presă cu privire la prezenţa prinţului Harry, care trăieşte în Los Angeles cu soţia sa Meghan Markle, la funeraliile din Marea Britanie. 

Relaţia prinţului Philip cu fiul său cel mare, Charles, tatăl lui Harry, a fost adesea tensionată.                

Prinţul Harry şi Meghan Markle, care au anunţat acum un an retragerea lor ca membri activi ai familiei regale, au acordat în martie un interviu jurnalistei Oprah Winfrey, zguduind coroana britanică şi având efectul unei "bombe" în Marea Britanie.          

Cuplul a denunţat în special rasismul unor membri ai familiei regale care s-au întrebat despre culoarea pielii fiului lor, care urma să se nască, precizând în afara interviului că nu este vorba nici despre regină, nici desre soţul ei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.