Romanciera britanică J.K. Rowling a anunţat lansarea a patru noi cărţi, în format electronic, consacrate materiilor predate la şcoala celebrului vrăjitor Harry Potter, Hogwarts.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a făcut anunţul pe site-ul pottermore.com. Intitulată "Harry Potter: A Journey Through…", această serie de volume nu va relata noi aventuri ale eroilor, ci va fi consacrată materiilor care sunt studiate la Hogwarts. 

"Ea vă va aduce din nou în acea perioadă pentru a vă familiariza cu folclorul tradiţional şi magia din centrul poveştilor lui Harry Potter", se arată în comunicat. 

Seria este inspirată de expoziţia cu acelaşi nume care a avut loc la British Library din Londra, în 2017.

Două cărţi vor fi lansate pe 27 iunie. Prima va fi dedicată "vrăjilor şi apărării contra forţelor răului", a două - "poţiunilor şi botanicii". 

Celelalte două, una consacrată "îngrijirii creaturilor magice", celalată - "artei divinaţiei şi astronomiei", vor apărea mai târziu. 

Aceste patru e-book, propuse în engleză, franceză, italiană şi germană, vor conţine şi note, pagini de manuscris şi desene. 

Ele sunt deja accesibile la pre-comandă.

După 1997 când a fost publicat primul volum "Harry Potter", cărţile lui J.K. Rowling au fost vândute în peste 450 de milioane de exemplare. 

Ultima parte din saga, "Harry Potter şi Talismanele morţii", a apărut în 2007, la casa de editură britanică Bloomsbury. 

În 2017, pentru a sărbători 20 de ani de la apariţia seriei, editura a publicat patru ediţii aniversare "Harry Potter la şcoala vrăjitoarelor". Mai târziu, a apărut şi o piesă de teatru - "Harry Potter şi Copilul blestemat", care s-a jucat la Palace Theatre din Londra.

De reţinut că cele patru noi cărţi care vor fi lansate nu sunt scrise de J.K. Rowling.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.