Sindicatul Artiştilor Instrumentişti din Filarmonica de Stat Sibiu anunţă joi grevă de avertisment cu durata de 15 minute, ca urmare a neîncheierii contractului colectiv de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia sindicală reprezentativă la nivelul angajatorului Filarmonica de Stat Sibiu subliniază, într-un comunicat, că recurge la grevă după ce au fost epuizate toate căile legale cu privire la concilierea conflictului colectiv de muncă apărut ca urmare a neîncheierii contractul colectiv de muncă, document cât se poate de important în ceea ce priveşte relaţiile de muncă şi sociale din cadrul instituţiei, va declanşa în data de 08.02.2024, între orele 19.00-21.00 greva de avertisment cu o durată de 15 minute, fără a afecta calitatea actului artistic.

"În situaţia în care managementul instituţiei, dar şi Consiliul Judeţean Sibiu nu vor găsi soluţii pentru ieşirea din această situaţie conflictuală, după consultarea membrilor, Sindicatul Artiştilor Instrumentişti din Filarmonica de Stat Sibiu va analiza oportunitatea declanşării grevei propriu-zise (generale) pe perioadă nedeterminată", spun sindicaliştii. 

Totodată, ei atrag atenţia opiniei publice cu privire la faptul că, deşi Sindicatul Artiştilor Instrumentişti din Filarmonica de Stat Sibiu a dorit reglementarea prin contractul colectiv de muncă a drepturilor şi obligaţiilor salariaţilor Filarmonicii de Stat Sibiu, în timpul negocierilor colective angajatorul a ignorat cu obstinenţă propunerile sindicatului respingând chiar prevederi copiate din actele normative, cum ar fi reglementările referitoare la munca suplimentară şi zilele de sărbătoare legală.

Potrivit comunicatului, "lucrătorii Filarmonicii de Stat Sibiu sunt exploataţi cu bună ştiinţă de către conducerea instituţiei, nu se respectă prevederile legale cu privire la timpul de muncă, timpul de odihnă, evidenţa orelor de muncă şi suplimentar lucrate, ori toate acestea din urmă sindicatul a dorit să le reglementeze prin contractul colectiv de muncă, dar conducerea instituţiei nu are niciun respect faţă de lege, iar prevederile legale mai mult îi încurcă. În acest context managerul instituţiei a ales nerespectarea legii şi săvârşirea de abuzuri asupra propriilor salariaţi, abuzuri prin nerespectarea timpului de muncă şi a prevederilor Codului muncii referitoare la cercetarea disciplinară, aplicând sancţiuni cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă cu încălcarea intenţionată a dispoziţiilor legale".

Prin urmare, "membrii de sindicat au decis declanşarea grevei de avertisment în speranţa sensibilizării Consiliului Judeţean Sibiu şi a instituţiilor cu competenţe de a stopa abuzurile şi hărţuirea la care sunt supuşi lucrătorii Filarmonicii de Stat Sibiu dar şi imixtiunea angajatorului în organizaţia sindicală prin presiunile făcute pe membri prin sancţiuni disciplinare, concedieri şi prin alte acte materiale", se arată în mesajul Sindicatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.