Activista suedeză de mediu Greta Thunberg s-a folosit de apariţia ei în prima ediţie a revistei Vogue Scandinavia pentru a critica industria "fast fashion" - produse pentru publicul larg la preţuri mici. Ea a numit industria modei drept un "imens" contributor la criza climatică, potrivit dw.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânăra a publicat o imagine cu prima pagină a noii ediţii scandinave a revistei de modă pe reţelele de socializare, duminică seară. 

Thunberg poartă un palton supradimensionat şi pozează într-o zonă împădurită în timp ce mângâie un cal. 

"Industria modei contribuie enorm la urgenţa climatică şi ecologică, ca să nu mai vorbim de impactul său asupra nenumăraţilor muncitori şi comunităţi care sunt exploatate în întreaga lume pentru ca unii să se bucure de haine la preţuri mici, pe care mulţi le consideră de unică folosinţă", a scris Thunberg în postarea ei pe Instagram, Twitter şi Facebook. 

"Unii din industrie folosesc campanii costisitoare pentru a da impresia că sunt durabile, neutre din punct de vedere climatic şi corecte", a mai scris ea. Este aproape întotdeauna "greenwashing", a spus Thunberg, referindu-se la măsurile luate de companii pentru a prezenta o imagine ecologică fără a face în realitate nimic pozitiv pentru mediu.

"Nu poţi produce modă în masă sau să consumi "sustenabil" aşa cum arată lumea azi. Acesta este unul dintre motivele pentru care e nevoie de o schimbare de sistem", a scris ea.

Tânăra în vârstă de 18 ani a declarat în interviul pentru Vogue că nu şi-a cumpărat haine noi de mai mulţi ani.

"Ultima dată când mi-am cumpărat ceva nou a fost acum trei ani şi a fost la mâna a doua. Am împrumutat lucruri de la oameni pe care îi cunosc", a spus ea.  

Ea a cerut o schimbare a modului în care hainele sunt produse şi consumate în întreaga lume.  

Revista a precizat, într-un comunicat, că împărtăşeşte valorile lui Thunberg despre sustenabilitate şi protejarea mediului, conform cotidianului Expressen.

Pentru şedinţa foto, hainele purtate de Thunberg au fost confecţionate din materiale sustenabile, reciclabile, a precizat revista.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.