Şase persoane au fost arestate pe insula Creta într-o acţiune de "destructurare" a unei reţele de trafic de antichităţi şi au fost confiscate numeroase obiecte antice a căror valoare este estimată la un milion de euro, a declarat miercuri poliţia greacă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii reţelei au fost arestaţi în timp ce „alte trei persoane sunt căutate”, a declarat poliţia într-un comunicat.

Gruparea este acuzată de „deţinere de arme” şi „deţinere şi trafic de antichităţi”, potrivit aceleiaşi surse.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Printre cei arestaţi se numără şi un italian care a sosit în Heraklion, capitala Cretei, duminica trecută, unde a fost întâmpinat de cinci greci care l-au dus într-o zonă agricolă din apropiere unde se aflau obiectele antice, a relatat televiziunea publică Ert.

În cadrul operaţiunii poliţieneşti au fost ridicate şapte urne funerare datând din anii 1400-1300 î.Hr., precum şi 88 de vaze din aceeaşi epocă şi din perioada paleolitică, potrivit poliţiei.

"Antichităţile găsite sunt deosebit de rare, iar valoarea lor este estimată la peste un milion de euro", au subliniat poliţiştii, care au confiscat şi trei puşti de vânătoare, un pistol, 38 de cartuşe de diferite calibre precum şi un computer şi unităţi portabile pentru stocarea fişierelor digitală.

Ancheta poliţiei continuă pentru a stabili amploarea activităţilor infracţionale ale reţelei.

Traficul de antichităţi este un flagel în Grecia, o ţară cu o istorie lungă care datează din antichitate şi cu o bogată moştenire arheologică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.