Motorul căutare online Google şi-a modificat din nou logoul de pe pagina sa de start pentru a marca sărbătoarea de Halloween printr-o animaţie interactivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul logo Google, creat sub forma unui joc interactiv, debutează cu o secvenţă ce prezintă cinci prieteni - o bufniţă, un dovleac, o pisică, o broască şi un căţel - care se află într-o bibliotecă.

La un moment dat, cartea din faţa pisicii începe să leviteze şi din ea apare un duh malefic, care distruge lucrurile din acea încăpere şi dispare luându-i cu el pe cei patru prieteni ai personajului principal - pisica.

Pisica porneşte în căutarea prietenilor săi şi, folosind o baghetă magică, devine un vrăjitor de temut care luptă cu spiritele ce apar în noaptea de Halloween.

Utilizatorii intră în rolul pisicii şi au la dispoziţie mai multe niveluri în acest joc interactiv.

La final, pisica reuşeşte să distrugă spiritul malefic şi să îi salveze pe cei patru prieteni ai săi.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală, care s-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia ”All Hallows' Even”, numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în ţările în care predomină creştinismul occidental — catolic şi protestant -, deoarece în aceste culte creştine Ziua tuturor sfinţilor este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând ”Trick or Treat?” (”Păcăleală sau dulciuri?”). În acest fel ei îi ameninţă pe proprietarii caselor că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte ţări Halloween este serbat prin parade şi carnavaluri.

Google îşi modifică logoul cu regularitate, pentru a marca diverse evenimente majore, precum sărbători naţionale, zilele de naştere ale unor oameni celebri şi Jocurile Olimpice. În limba engleză, aceste logouri modificate sunt cunoscute sub numele de ”Google Doodles”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.