Google a anunţat că a dezactivat 210 canale de YouTube care coordonau o campanie de propagandă privind protestele din Hong Kong, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a dezactivat grupul de canale care acţionau „într-o campanie coordonată de influenţare”. Anunţul a fost făcut la trei zile după ce Facebook şi Twitter au spus că au eliminat conturi identificate ca având legătură cu campanii de dezinformare sprijinite de China, menite să discrediteze protestatarii pro-democraţie.

China a blocat accesul la YouTube în 2009, măsură ce face parte din politicile restrictive ale regimului comunist, care interzice folosirea oricăror servicii occidentale de internet.

Canalele de YouTube în cauză foloseau reţele private virtuale (VPN) şi alte metode pentru a masca originile conturilor.

După ce Twitter a anunţat că a şters peste 200.000 de conturi care „căutau în mod deliberat că semene discordie în Hong Kong”, Variety a descoperit zeci de conturi active pe care se publică sub hashtag-ul #SupportMulan. Unele conturi pro-China au publicat imaginea actriţei Crystal Yifei Liu, care o interpretează pe Mulan în noul film Disney, după ce ea a spus că sprijină poliţia din Hong Kong, care încearcă să reprime demonstraţiile.

Având în vedere că platformele online americane sunt inaccesibile în ţară, presa chineză a cheltuit „sute de mii de dolari” pentru crearea de conţinut şi distribuirea lui pe YouTube, Facebook, Twitter şi alte servicii, potrivit New York Times, care citează documente guvernamentale.

Peste 4.000 de alerte sunt trimise lunar utilizatorilor de către grupul de analiză Google cu privire la încercări din partea unor „actori iliciţi sau atacatori sprijiniţi de guvern” de a-şi infiltra conturile, au mai explicat reprezentanţii companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.