Academia Goncourt a reţinut joi patru titluri care aspiră la trofeul literar pentru roman de debut, ce va fi atribuit pe 4 mai în acelaşi timp cu premiul Goncourt pentru nuvelă şi cel pentru poezie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cele patru finaliste la Goncourt pentru roman de debut se numără trei autoare. 

Goncourt pentru roman de debut: "Grand frère", de Mahir Guven, "Ariane", de Myriam Leroy, "Si", de Lise Marzouk, "Géographie d'un adultère", de Agnès Riva. 

Nuvelele selectate petnru premiul Goncourt sunt: "Ceci est mon coeur", de Louisiane C. Dor, "Microfictions", de Régis Jauffret, "Dix manteaux rouges", de Thierry Laget, "Demi-tour", de Hélène Lenoir. 

Anul trecut, premiul Goncourt pentru roman de debut a revenit scriitoarei Maryam Madjidi, pentru volumul ”Marx et la poupée”. 

Premiul Goncourt pentru nuvelă i-a revenit lui Raphaël Haroche pentru "Retourner à la mer" iar cel pentru poezie i-a fost decernat lui Franck Venaille pentru întreaga sa operă, compusă din 40 titluri. 

Premiul Goncourt pentru roman de debut este un trofeu literar decernat în fiecare an, începând din 2009, de Academia Goncourt. Trofeul este atribuit în parteneriat cu municipalitatea din Paris, în primăvara fiecărui an.

În schimb, premiul Goncourt, cel mai prestigios dintre distincţiile literare franceze, este acordat în fiecare toamnă, la începutul lunii noiembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.