La trei ani de la autodistrugerea în direct, opera „Girl with Balloon” a artistului stradal Banksy este scoasă la vânzare de Sotheby's Londra, într-o sesiune care va avea loc pe 14 octombrie. Preţul a fost multiplicat de patru ori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce alte opere ale lui Banksy s-au vândut pentru mai mult - un record de 23 de milioane de dolari a fost stabilit în martie la Christie's cu o pictură în ulei reprezentând un copil ce se joacă cu o păpuşă asistentă medicală - pictura, care iniţial s-a numit „Girl with Balloon” (2006) şi pe care artistul a redenumit-o „Love is in the Bin” (2018) după ce a fost distrusă, are cea mai mare estimare stabilită a unei lucrări a artistului. 

Lucrarea este estimată acum între 5,5 şi 8,3 milioane de dolari (4-6 milioane de lire sterline), potrivit site-ului casei de licitaţie. 

Imaginile cu "autodistrugerea" pânzei, ce reprezintă un copil care lansează un balon roşu în formă de inimă, în timpul licitaţiei din octombrie de la Sotheby's Londra, au făcut înconjurul lumii, stârnind un şoc în lumea artei.

Această lucrare, executată în vopsea acrilică şi aerosol, una dintre cele mai cunoscute ale artistului, înfăşişează o fetiţă care lasă să zboare un balon roşu în formă de inimă.

Misteriosul artist din Bristol, care îşi menţine anonimatul, a revendicat acţiunea pe piaţa de artă, ca o critică la adresa acesteia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.