„Girl With Balloon”, faimoasă lucrare semnată Banksy, a fost licitată, vineri seară, la Sotheby’s din Londra şi, imediat după adjudecarea contra sumei de 1,04 milioane de lire sterline, s-a autodistrus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pânza a trecut printr-o maşină de tocat hârtie instalată la baza de jos a ramei, imediat ce licitaţia s-a încheiat, spre surprinderea tuturor celor prezenţi, scrie The Guardian.

Cu explicaţia „se duce, se duce, s-a dus”, aluzie la cuvintele folosite de cel care a condus licitaţia, Banksy - a cărui identitate nu a fost confirmată până în prezent - a publicat pe contul său de Instagram o imagine surprinsă în sală.

Preţul de 1,04 milioane de lire sterline (1,18 milioane de euro) este un record pentru autor şi a reprezentat de trei ori suma la care fusese estimată lucrarea.

După ce licitaţia s-a încheiat, a fost auzită o alarmă din interiorul tabloului şi pânza a început să coboare.

„Se pare că am sfârşit prin a fi banksydizaţi”, a recunoscut Alex Branczik, directorul departamentului de artă contemporană de la Sotheby’s.

Casa de licitaţii analizează acum ce măsuri să ia după incident.

Lucrarea licitată noaptea trecută a fost realizată în 2006, apărând mai întâi pe un perete din Londra sub formă de graffiti, şi reprezintă cea mai cunoscută imagine a lui Banksy. În 2017, ea a fost aleasă de britanici drept opera de artă favorită.

Originar din Bristol, Banksy - despre care se spune că ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack - a devenit cunoscut pentru graffitiurile amplasate în diverse oraşe ale lumii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.