Gigi Căciuleanu, Răzvan Mazilu şi emisiunea Vorba de Cultură de la Radio România se află printre nominalizaţii la Premiile Centrului Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB), care vor fi decernate pe 10 decembrie, la sala Stere Popescu din Bulevardul Mărăşeşti 80-82.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PremiileCNDB2016 vor include - pe lângă decernarea deja tradiţionalelor cărămizi gravate şi a diplomelor desenate de Dan Perjovschi, spectacole de muzică şi dans.  

Nominalizaţii din 2016 sunt: Maria Baroncea, Brynjar Åbel Bandlien şi Rui Catalao, Miki Branişte, Gigi Căciuleanu, grupul Contemp, Andreea David, Simona Deaconescu, Valentina De Piante Niculae, emisiunea radio Dimineatacrossover, Paul Dunca, Ştefania Ferchedau, Florin Flueraş şi Brynjar Åbel Bandlien, Mircea Ghinea, Raluca Ianegic, Infinite Dance Festival (Oradea), Răzvan Mazilu, Mihaela Michailov, Andreea Novac, Arcadie Rusu, Gabriela Tudor, emisiunea radio Vorba de Cultură. 

"Anul care se încheie a fost greu, frumos şi a trecut repede la CNDB. În sfârşit sărbătorim intrarea dansului pe uşa din faţă a culturii româneşti, odată cu decizia de a primi ca sediu sala Omnia. CNDB a fost <ocupat>, apoi <închiriat> şi acum devine <de instalat>", a spus Vava Ştefănescu, managerul CNDB.

Directorul Centrului a adăugat că în curând CNDB va avea un sediu în centrul oraşului. "Reuşitele noastre au fost răsplătite cu un buget care a permis reluarea selecţiei de proiecte şi mărirea numărului de angajaţi. Şi pe viitor avem planuri mari, dorim să cucerim noi frontiere prin deschiderea unor filiale în importante oraşe din România – Iaşi, Cluj, Timişoara - şi prin începerea activităţii unei editurii proprii", a mai spus ea. 

De asemenea, ca în anii trecuţi, diplomele oferite de CNDB sunt desenate de Dan Perjovschi, iar trofeele sunt sub forma unor cărămizi gravate şi decorate cu foiţă de aur. PremiileCNDB2016 vor fi acordate în urma nominalizărilor făcute de board-ul artistic al instituţiei şi de premianţii din 2014 şi 2015.

"La #PremiileCNDB2016 vor fi sărbătorite aceste lucruri şi veţi vedea rezultatul donaţiei creative din partea comunităţii de dans contemporan din România, cu tema sala Omnia. Desigur, îi veţi cunoaşte şi pe laureaţii de anul acesta. Nominalizările sunt diverse şi mult mai numeroase decât în anii trecuţi, pe măsură ce reuşim să construim cărămidă cu cărămidă un eveniment, o comunitate şi o instituţie”, a subliniat Vava Ştefănescu, managerul CNDB

Laureaţii din 2014 sunt Ioan Tugearu, Silvia Ghiaţă, Alexandra Pirici şi Manuel Pelmuş, Mihai Mihalcea, Cosmin Manolescu, Mihaela Alexandra Dancs.

Laureaţii din 2015 sunt Liana Tugearu, Mădălina Dan, Miriam Răducanu, Eduard Gabia, Florin Fieroiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.