Deputatul PNL Gigel Ştirbu face apel la ministrul Economiei Claudiu Năsui şi la ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu să fie salvată Pasarela Regală din staţiunea Mamaia. „O soluţie viabilă pentru salvarea acestui monument istoric important o constituie predarea dreptului de administrare de urgenţă de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerului Culturii, pentru a fi posibilă o viitoare reabilitare, astfel încât să nu se ajungă la faptul regretabil ca pasarela din Mamaia să se dărâme şi să rămână doar o amintire”, a adăugat liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Chiar dacă sunt membru al acestei coaliţii de guvernare, nu pot să nu remarc lipsa de interes şi indiferenţa crasă ale celor două ministere, respectiv Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi cel al Culturii! Fac referire la lipsa de implicare a instituţiilor în privinţa monumentului istoric, Pasarela Regală din staţiunea Mamaia, care este la un pas de a fi pierdut definitiv.
 
Pasarela din Mamaia face parte din Ansamblul Cazinoului, inaugurat în ziua de Sfânta Maria în 1935 în prezenţa Regelui Carol al II-lea, iar prin proiectul extinderii plajelor, monumentul va fi îngropat în nisip, din cauza faptului că nici unul din ministere n-a vrut să-l protejeze.
 
Ministerul Culturii şi-a anunţat intenţia de a prelua Pasarela Regală din staţiunea Mamaia în administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, în scopul restaurării monumentului istoric cu fonduri europene, încă din luna februarie a anului trecut, dar nu s-a finalizat demersul nici până în acest moment.
 
O soluţie viabilă pentru salvarea acestui monument istoric important o constituie predarea dreptului de administrare de urgenţă de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerului Culturii, pentru a fi posibilă o viitoare reabilitare, astfel încât să nu se ajungă la faptul regretabil ca pasarela din Mamaia să se dărâme şi să rămână doar o amintire…
 
Fac apel la cei doi miniştri, Claudiu Năsui şi Bogdan Gheorghiu, să fie salvată Pasarela Regală din staţiunea Mamaia, prin demarararea de urgenţă a procedurilor care se impun şi care au fost deja identificate! La începutul săptămânii viitoare voi depune o interpelare parlamentară referitoare la acest subiect!”, a scris Gigel Ştirbu joi pe Facebook. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.