Georgică Severin, preşedintele-director general (PDG) al Societăţii Române de Radiodifuziune, a declarat, joi seară, pentru News.ro, că mesajul prin care Colectivul Jurnaliştilor din SRR cere demiterea sa conţine informaţii false sau prezentate cu reavoinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu comentez anonime, materiale nesemnate. Nimic din ce este acolo nu este adevărat sau este prezentat cu reavoinţă”, a spus Georgică Severin, precizând că nu a încălcat legea.

Colectivul Jurnaliştilor din SRR a transmis, joi, un mesaj în atenţia Preşedinţiei şi Guvernului României, prin care cere demiterea lui Georgică Severin din funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, acuzându-l pe acesta de „incompetenţă” şi, între altele, de emiterea unui Ordin cu scopul de a-şi ascunde costurile mari ale deplasărilor lunare în străinătate.

Jurnaliştii din acest Colectiv, care nu şi-au dezvăluit numele, au mai spus că Severin a primit o casă de peste 100 de metri pătraţi primită de la RAAPPS şi „plătită de radio, din bani publici”.

Colectivul a atras atenţia că SRR nu are un contract de achiziţie de carburant nici până în prezent, dar că au fost cumpărate în jur de 200 de canistre pentru carburant care este depozitat în garajul instituţiei, fără autorizaţie, într-o zona populată, aflată lângă Gara de Nord.

Jurnaliştii au mai spus că audienţa postului Radio România Actualităţi se află în scădere continuă, deoarece „vedetele postului” sunt acum marginalizate. Ei au adăugat că emisiunile sunt „politizate”, la fel ca evenimentele organizate de Radio România, precum Gaudeamus Constanţa şi reuniunea PBI.

Colectivul a menţionat că Georgică Severin, pe care îl numeşte „baronul PSD, fost PD”, are cel mai mare salariu din istoria Radioului Public, „de aproximativ 25.000 de lei/lună, mult mai mare decât al preşedintelui Klaus Iohannis”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.