George Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a solicitat, ca urmare a evaluării din prima lună de mandat, aprobarea unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului cu privire la verificarea activităţii MCIN în mai multe domenii, în special privind subiecte referitoare la: Cuminţenia Pământului; Monumentul Marii Uniri de la 1918 din Arad; Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia; precum şi activităţi desfăşurate în cadrul Secretariatului General al MCIN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunciat de presă, în cadrul misiunii de control, va fi analizată şi activitatea instituţiilor din subordinea/coordonarea MCIN, aflate în situaţii juridice şi economico-financiare dificile, unele dintre ele aflate în insolvenţă: Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi, Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm. 

„Am făcut această solicitare în ideea unei auditări corecte şi transparente a situaţiei. Este o misiune de control deschisă şi vom comunica în mod transparent concluziile verificărilor mai sus menţionate", a explicat ministrul George Ivaşcu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.