Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” şi Centrul de Cultură Arcuş vernisează cea de a treia expoziţie din seria aniversară Galeria „Madrigal 60” şi invită publicul să descopere universul vizual al artistului Emanuel Chiriac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va avea loc vineri, de la ora 19.00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, Bucureşti.

Expoziţia va fi deschisă vizitatorilor la final de săptămână, în zilele sâmbătă şi duminică, pe 1, 2, 8 şi 9 aprilie, între orele 10.00 şi 18:00. Accesul publicului este gratuit.

Artistul Emanuel Chiriac expune în cadrul Galeriei „Madrigal 60” creaţii recente, realizate în timpul rezidenţei artistice desfăşurate în universul repetiţiilor Corului Madrigal, dar şi lucrări selectate din colecţia personală.

Prezente în numeroase expoziţii personale şi de grup, lucrările de sculptură, grafică şi pictură ale artistului Emanuel Chiriac surprind momente din viaţa noastră care, de cele mai multe ori, trec mult prea rapid, lăsând în urmă semnificaţii ce se vor a fi descoperite. Estetica sa echilibrează conceptele artei bizantine şi formele filiforme ale lui Giacometti, dezvăluind o viziune artistică matură.

Găzduită în vila interbelică de pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti, Galeria „Madrigal 60” este un proiect sincretic, dedicat muzicii şi artelor vizuale, realizat de Corul Naţional de Carmeră „Madrigal - Marin Constantin” în colaborare cu Centrul Cultural Arcuş în perioada martie - iunie 2023. Opt artişti plastici contemporani - consacraţi sau aflaţi la început de drum - sunt invitaţi la repetiţiile Corului Madrigal în cadrul unor rezidenţe de creaţie, ce se desfăşoară în spaţiul încărcat de istorie al sediului ansamblului. La sfârşitul rezidenţei, fiecare artist expune la Casa Madrigal lucrările create, precum şi alte creaţii din colecţiile personale, pe parcursul a câte două weekend-uri consecutive.

Proiectul Galeria „Madrigal 60” se înscrie în programul aniversar care marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanţei artistice naţionale, dar şi al relevanţei culturale şi de imagine a României în lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.