Galeria Arbor.art.room îi susţine pe artiştii ucraineni şi i-a organizat artistei ucrainene Olga Kovtun o expoziţie, astfel încât reproduceri digitale ale lucrărilor ei să poată fi achiziţionate pe 2 şi 3 aprilie 2022, în intervalul 14.00 - 20.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prieteni, mulţi dintre voi m-au întrebat cum ar putea să-mi cumpere lucrările. Totul a rămas în Ucraina. Şi cel puţin deocamdată nu am materiale ca să continuu să pictez. Dacă doriţi să ne susţineţi pe mine şi pe fiica mea, puteţi cumpăra fişiere digitale ale lucrărilor mele. Vă voi fi extrem de recunoscătoare... Slavă Ucrainei! Victoria va fi a noastră. Slavă armatei ucrainene!”, spune Olga Kovtun. 

După o lună de război, artista Olga Kovtun şi-au luat fiica şi a fugit din faţa ofensivei militare ruseşti.

Veniturile obţinute din vânzări şi donaţii vor ajunge în întregime la Olga Kovtun, care le va împărţi cu Uniunea Naţională a Artiştilor din Ucraina pentru a ajuta şi alţi creatori ucraineni, conform apelului de susţinere lansat de preşedintele Uniunii, Konstantin Chernyavsky, pe 11 martie 2022.

Olga Kovtun (n. 1983) este o artistă plastică din Kiev, actualmente refugiată cu fiica ei în Muntenegru. Olga a absolvit Academia Naţională de Arte Vizuale din Kiev în 2008. Artista deţine mai multe premii, printre care Bursa Prezidenţială pentru activitatea artistică (2012), Premiul Kiev pentru Artă (2015) şi distincţia Artist de Onoare al Ucrainei (2020). Olga Kovtun a participat la numeroase expoziţii în Ucraina şi în străinătate, iar lucrările ei se află în colecţii private şi publice din Ucraina, Polonia, Germania, Franţa, Spania, Insula, SUA, Georgia şi Rusia.


Artista este interesată de iconografie, de pictura monumentală şi de şevalet. Stilul ei aminteşte de tehnicile iconografiei baroce şi ale picturii flamande.

„Arta, pentru mine, este viaţă. Un spaţiu interior, profund intim. Fără graniţe între lumea interioară şi cea exterioară. Fără intrare, nici ieşire. Totul există într-un singur moment pe hârtie. Aceasta este o simfonie extraordinară, care mă duce spre o lume surprinzătoare, uluitoare. Un joc interesant, frumos”, spune ea. 
 
Expoziţia „Suflet rănit. Olga Kovtun” oferă publicului posibilitatea de a achiziţiona reproduceri în format print ale creaţiilor pictoriţei Olga Kovtun. Lucrările imprimate la cea mai înaltă calitate au dimensiunile originale ale tablourilor,  redând fidel culorile şi calităţile artistice. Preţurile variază între 250 de RON pentru un poster de dimensiune mică şi 550 RON pentru un poster de dimensiune mare.

Expoziţia cu vânzare „Suflet rănit. Olga Kovtun”, curatoriată de Victoria Nagy Vajda, se va desfăşura pe 2 şi 3 aprilie 2022, în intervalul 14:00 - 20:00, în spaţiul Arbor.art.room din str. Transilvaniei, nr. 11, sector 1, Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.