Expoziţia ”Artă şi ceremonial la Mesele Regale”, organizată de Muzeul Eparhial din Galaţi în colaborare cu Muzeul Naţional Peleş, va putea fi vizitată gratuit, în zilele de doliu naţional, în semn de omagiu adus Regelui Mihai, în cadrul expoziţiei putând fi admirate piese de mobilier şi obiecte de artă decorativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia aduce în prim-plan detalii din viaţa cotidiană a familiei regale din România, din perioada 1866-1930.

Astfel, vizitatorii pot admira piese de mobilier şi obiecte de artă decorativă de o inestimabilă valoare istorică şi estetică, destinate meselor regale de odinioară: servicii de masă din porţelan şi argint, servicii de pahare, tacâmuri, seturi de masă pentru călătorii, obiecte achiziţionate din manufacturile europene şi orientale, la sfârşitul sec. al XIX-lea şi începutul sec. al XX-lea, realizate de artişti orfevri, sticlari, ceramişti, ce fac în prezent parte din patrimoniul Muzeului Naţional Peleş.

”Expoziţia Artă şi ceremonial la Mesele Regale ne introduce în viaţa cotidiană a Familiei Regale din România, unde vom descoperi colecţii de porţelanuri, tacâmuri de argint, pahare de cristal şi programul zilnic al familiei regale, cu care şi Majestatea Sa Regele Mihai a fost atât de familiarizat în perioadele de şedere la Catelul Peleş, Pelişor sau la Palatele Regale din Bucureşti”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii Muzeului Eparhial din Galaţi.

Expoziţia „Artă şi ceremonial la mesele regale“ a fost deschisă publicului pe 28 noiembrie şi va putea fi vizitată la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine la ”Dunărea de Jos” din Galaţi până pe 10 martie 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.