Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP 2020 a fost acordat, duminică seară, la TNB actriţei Bianca Temneanu pentru rolurile din spectacolele „Pe lună” şi „Unu pe doi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment şi susţinător al tinerilor la început de carieră. Dacă începând cu ediţia 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013 organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină Marele Premiu al galei. 

Premiul a fost anunţat de Gigi Căciuleanu, directorul artistic al Galei şi de primarul sectorului 5 Bucureşti, Daniel Florea - în cadrul parteneriatului cu Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” al Primăriei sector 5, Bucureşti.

Premiul pentru cea mai bună actriţă la secţiunea individual a fost acordat actriţei Georgiana Vişan pentru „Dialog cu D”.
Premiul a fost anunţat de Adrian Batista. 

Premiul pentru cel mai bun actor la secţiunea individual i-a revenit lui Iulian Trăistaru pentru „Hotar”. Actorul a participat şi la secţiunea Grup în spectacolele „Pe lună” şi „Conflictual”. Premiul a fost anunţat de Silvia Ghiaţă.

Premiul „Cornel Todea”, pentru cea mai bună trupă de actori, a fost oferit trupei spectacolului „Unu pe doi”, cu Ana Baciu şi Bianca Temneanu. Premiul este susţinut de familia Todea, începând cu ediţia a 16-a şi a fost anunţat de Krizbai Bela Dan, vicepreşedintele Institutului Cultural Român.

Premiul „Sică Alexandrescu" - Premiul special al juriului - a fost acordat actorului Dragoş Ioniţă pentru „Shakespeare & Gender”, fiind anunţat de Ioana Bogăţan. 

Premiul Publicului a fost câştigat de Ileana Ursu - cea mai bună actriţă; Dragoş Ioniţă - cel mai bun actor; „Dictum Meum Pactum” - cea mai bună trupă de actori cu Alexandru Ionescu, Robert Iosif şi Alexandru Petcu. Un spectacol coordonat de Teodora Velescu.

Premiile găzduite în cadrul Galei Tânărului Actor HOP

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat actorului Alexandru Ionescu pentru rolul din spectacolul „Dictum Meum Pactum”. Începând cu ediţia a 17-a, regizorul şi producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din proiectul „10 pentru FILM la TIFF”.

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală (un premiu acordat de actriţa Dorina Lazăr) a fost primit de Iulia Popa pentru „Waves” de la Ileana Lucaciu. 

Evenimentul a fost prezentat actorul Lari Giorgescu. Directorul artistic al Galei HOP 2020 a fost coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.