Fundaţia Nobel a anunţat vineri că acordarea premiului pentru Literatură, care nu va fi decernat anul acesta, ar putea suferi încă o amânare, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lars Heikensten, director executiv al fundaţiei, a spus că premiul pe 2018 va fi acordat „când Academia Suedeză îşi va redobândi încrederea sau este pe cale să o facă într-o mare măsură”.

„Asta înseamnă că 2019 nu este termenul final”, a declarat el pentru radioul public suedez.

Decizia de neacordare a premiului Nobel pentru Literatură anul acesta a fost luată de către Academia Suedeză ca urmare a scandalului privind hărţuiri sexuale cu care se confruntă forul.

În noiembrie, ziarul suedez Dagens Nyheter a publicat mărturii a 18 femei care susţin că au fost violate, agresate sexual şi hărţuite de personalităţi care au legătură cu Academia.

Din cauza neînţelegerilor privind abordarea problemei, 6 dintre cei 18 membri ai forului au demisionat, inclusiv secratrul permanent Sara Danius.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.