Câteva dintre frunzele care ornează cupola Clădirii Secesiunii din Viena au fost furate, luni seară, hoţii profitând de faptul că această clădire se află în proces de restaurare, au anunţat, miercuri, autorităţile, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Irinei Steirer, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Viena, au fost furate între şase şi opt frunze de pe cupola acestei clădiri Art Nouveau, a cărei construcţii a fost finalizată în anul 1898.

Clădirea, concepută de arhitectul Joseph Maria Olbrich, a fost construită pentru a găzdui lucrări realizate de Gustav Klimt şi alţi artişti, după ce aceştia au renunţat la Kuenstlerhaus, pentru a fonda o nouă asociaţie de artă, numită Secesiune. 

Lucrările de renovare a clădirii vor fi încheiate la finalul lunii mai. Aproximativ 2.500 de frunze şi 311 de „fructe de pădure” au fost restaurate în ultimele luni şi urmau să fie instalate la locul lor.

Frunzele au aproximativ 60 de centimetri în lungime, sunt făcute din fier şi acoperite cu frunză de aur. Acestea valorează mai puţin de 1.000 de euro fiecare, potrivit lui Karin Jaschke, purtătoare de cuvânt pentru Clădirea Secesiunii. Jaschke a precizat pentru AFP că măsurile de securitate vor fi sporite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.