Deschiderea expoziţiei temporare de fotografie „Israel - file din natură”, care va rămâne în circuitul de vizitare al Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" până pe data de 31 decembrie, va avea loc joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile care fac parte din expoziţie sunt chiar „file din natura” sălbatică şi urbană israeliană. De altfel, Israelul face eforturi semnificative pentru a-şi proteja şi dezvolta zecile de parcuri naturale şi sutele de rezervaţii, unde nenumărate specii de mamifere, peşti şi păsări îşi duc viaţa nestingherite, surprinse doar de lentilele fotografilor.

Douăzeci şi patru dintre cei mai buni fotografi din Israel şi-au împărtăşit arta într-un mix de culori şi locaţii care aduce un omagiu naturii. Sub coordonarea lui Jacob Shama, această călătorie vizuală s-a conturat în zecile de lucrări expuse.

„Pentru o ţară atât de mică, Israelul se bucură de o diversitate naturală incredibilă. În numai câteva ore, orice călător poate coborî din nord, de pe pistele înzăpezite ale Muntelui Hermon, către plajele fine ale Mării Roşii, în sudul ţării. Toate acestea în timp ce poate urmări păsările migratoare din Valea Hula, străbate dealurile verzi ale Galileei şi colinele Ierusalimului, poate pluti în Marea Moartă, cel mai jos loc de pe uscat, şi privi cerul înstelat de pe stâncile Deşertului Negev. Vă doresc să vă bucuraţi de această expoziţie pregătită cu multă grijă de Ambasada Israelului şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Sper ca aceasta să vă amintească de locurile splendide vizitate în Israel ori să vă dea un imbold pentru a vă plănui viitoarea călătorie aici", a spus David Saranga, ambasadorul statului Israel în România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.