Formula 1 va avea propria televiziune prin streaming, F1 TV, dar cu o amânare a lansării, care a fost programată iniţial pentru acest weekend în Australia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt a spus că această televiziune va fi testată în acest weekend, când va începe sezonul Formula 1 Grand Prix, la Melbourne. Planul este de a lansa serviciul cât mai curând după acest weekend.

„Vom face un test în condiţii de stres intens în acest weekend, cu oameni din toată lumea care vor încerca serviciul”, a spus el.

Lansarea televiziunii a fost anunţată luna trecută, în timpul unor testări ale serviciului efectuate în Barcelona.

Reprezentanţii Formula 1 au transmis că prin această televiziune fanii vor putea urmări curse într-un mod diferit, inclusiv din perspectiva pilotului pe care îl preferă.   

F1 TV le va oferi spectatorilor acces la imagini captate de camere montate pe maşinile celor 20 de piloţi. De asemenea, televiziunea va transmite şi filmările obişnuite.

Spectatorii vor avea opţiunea de a împărţi imaginile pe ecranele dispozitivelor lor mobile sau ale televizoarelor Smart TV. Astfel, spectatorii vor putea urmări acţiunea din două maşini care concurează pe pistă.

Formula 1, deţinută de compania Liberty Media din luna ianuarie a anului trecut, a plănuit să ofere acest serviciu iniţial în aproximativ 43 de ţări, cu acorduri TV noi sau renegociate. Aceste acorduri includ cea mai mare parte a Americii Latine, Franţa, Germania, SUA, Turcia, Belgia, Ungaria, Polonia şi Austria.

Abonamentele lunare pentru versiunea premium a serviciului vor avea tarife situate între 8 şi 12 dolari, iar un abonament lunar va costa în jur de 100 de dolari. Preţurile vor varia în funcţie de piaţă. 

Frank Arthofer, director al opreţiunilor digitale la Formula 1, a spus, în această lună, că această televiziune ar putea genera venituri considerabile, având în vedere că Formula 1 are aproximativ 500 de milioane de fani la nivel mondial.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.