Sculptura din oţel „Forgotten Past” de Daniel Rădulescu a fost vândută la Bucureşti, în cadrul Licitaţiei organizate marţi de Artmark pentru suma de 6.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Rădulescu este unul din artiştii emergenţi cei mai inovativi ai momentului. Material cu proprietăţi inedite, oţelul permite modelarea sa ori de câte ori se doreşte, fără a-şi pierde din caracteristici.

Lucrarea „Forgotten Past” este realizată prin adaos de sute de straturi de oţel, rafinat finisate şi închise cu un postament din lemn exotic de zebrano. Lucrarea aduce în faţa privitorului expresia vizuală a unei balanţe între prezent şi amintirile dizolvate în trecut.

Daniel Rădulescu a reprezentat România în Pavilionul României la Expo 2020 Dubai.

„Le Crocodile” (1949) de Constantin Brâncuşi, estimată între 3.000 şi 5.000 de euro, a fost vândută în final cu 3.000 de euro. Obiectul a participat la expoziţia organizată cu ocazia licitaţiei Artcurial „Fonds Constantin Brancusi provenant de la collection d’ Alexandre Istrati et Natalia Dumitresco”, Palatul Marcel Dassault, Paris, 27-30 noiembrie 2010 şi figurează în catalogul licitaţiei la cat. 99, sub titlul „Crocodile” (Quatre formes). 

Opera „Echilibru” de Marcel Guguianu a fost vândută cu aceeaşi sumă. Opera artistului Guguianu a orbitat în jurul culturii corpului uman, la care se va menţine racordat pe tot parcursul creaţiei sale. O ltă sculptură de Guguianu, „Rugăciune”, a fost adjudecată la 2.500 de euro. 

În aceeaşi sesiune de vânzări, „Himeră” (2022) de Felix Aftene, două lucrări în bronz pudrat cu pigment, sub forma unor pisici cu aripi, au fost adjudecate fiecare la 5.000 de euro. 

Cea mai valoroasă sculptură a Licitaţiei de Sculptură Contemporană, creaţia artistului George Apostu - „Fluturi”, are un preţ post-licitaţie de 7.000 de euro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.