Biletele pentru spectacolele incluse în cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru vor fi puse în vânzare online, pe mystage.ro/fnt, începând de miercuri, ora 22:00, şi la casa de bilete centralizată a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, de joi, ora 10:00. Anul acesta, biletele nu vor putea fi cumpărate de la teatrele unde sunt programate spectacole.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalului Naţional de Teatru 2018 va avea loc la Bucureşti, între 19 şi 29 octombrie, şi este dedicat regizoarei Cătălina Buzoianu. 

Anul acesta, FNT va aduce un omagiu creatorului Lucian Pintilie, pe 27 octombrie, la HUB FNT - Arcub Gabroveni, începând cu ora 11:00, unde vor fi proiectate înregistrări inedite cu două montări ale regizorului: „Raţa sălbatică”, de Henrik Ibsen, spectacol realizat de Théâtre de la Ville, în 1981, şi „Flautul fermecat”, de Wolfgang Amadeus Mozart, spectacol realizat la Festivalul d'Aix-en-Provence. 

După vizionare, urmată de prezentarea cărţii „Bricabrac”, semnată de Pintilie, va avea loc o discuţie la care vor participa criticul de cinema Michel Ciment, Marie-France Ionesco, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Dorina Chiriac, Sanda Manu, George Banu, Serge Peyrat, asistentul regizorului timp de 15 ani la Théâtre de la Ville, şi alţi actori sau colaboratori ai regizorului.

Spectacole ale Teatrului Schaubühne din Berlin şi Dead Centre din Dublin sunt invitate la ediţia de anul acesta a Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti, iar între producţiile româneşti selectate se află montări „Hamlet” şi „Pescăruşul”.

Ediţia de anul acesta va avea loc sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.