Primul muzeu al limbii italiene îşi va deschide porţile în 2021 la Florenţa cu ocazia marcării a 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri, a anunţat, miercuri, Ministerul Culturii, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorul "Divinei Comedii", născut la Florenţa în 1265 şi mort la Ravenna în 1321, este considerat "părintele limbii italiene". 

Dotat cu spaţii de cercetare şi de studiu şi beneficiind de noi tehnologii, acest muzeu va permite urmărirea evoluţiei limbii italiene din jurul anului 960 după Hristos şi până la limba reţelelor sociale. 

Proiectul a fost recent prezentat la Florenţa de primarul Dario Nardellale şi de ministrul Culturii Dario Franceschini.

"Este cel mai bun mod de a ne amintit de Dante", a spus ministrul. 

Muzeul va fi organizat într-o veche mănăstire a complexului muzeal Santa Maria Novella, în centrul Florenţei.             

Italiana antică, limba romanică rezultată din latină, italiana modernă şi cea contemporană vor avea fiecare câte un etaj.                

Muzeul va prezenta în special viaţa şi opera celebrilor prozatori şi poeţi italieni, între care Boccaccio, Petrarca, Ariosto, Galieo, Machiaveli,  Leopardi, Manzoni, D'Annunzio.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.