Primarul Capitalei Gabriela Firea a susţinut, luni, că ministrul Culturii Corina Şuteu nu a contactat-o în vederea unei întâlniri, aşa cum anunţase, şi a calificat drept "declaraţie politică a unui tehnocrat" afirmaţiile acesteia privind organizarea evenimentelor stradale în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Culturii, Corina Şuteu a scris pe pagina sa de Facebook că vrea să se întâlnească, săptămâna aceasta, cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru a discuta pe tema afirmaţiilor făcute de edilul Bucureştiului, duminică, privind faptul că ar dori ca traficul în oraş că nu mai fie blocat de activităţi culturale şi sportive stradale.

”Cred că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş, iar încurajarea acestui tip de manifestări are efecte pozitive în viaţa oraşului şi a locuitorilor săi. Cred, de asemenea, că spaţiul public, spaţiul pietonal, spaţiile de interacţiune socială sunt factori de coeziune şi bunăstare în interiorul oraşelor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbană”, a scris Corina Şuteu.

În replică, Gabriela Firea a spus luni că aceasta este „o declaraţie politică a unui tehnocrat" şi că nu a fost contactată de ministrul Culturii. 

De asemenea, Firea a adăugat şi că Ministerul Culturii nu a solicitat PMB o autorizare pentru niciun eveniment cultural nici în acest an şi nici în anii trecuţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.