Ministerul Culturii a lansat sesiunea anuală de finanţare prin Programul ACCES, dedicată şi anul acesta operatorilor culturali din zona independentă. Domeniile pentru care se pot transmite oferte culturale sunt teatru, muzică, dans, arte vizuale şi patrimoniu imaterial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma alocată pentru finanţarea sesiunii de selecţie în cadrul Programului ACCES 2021 este de 1 milion de lei.

Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect/ acţiune culturală este de 50.000 de lei.

Pentru a fi eligibile, ofertele culturale depuse în cadrul Programului  ACCES 2021 trebuie să se desfăşoare în intervalul  3 septembrie - 31 octombrie 2021.

Data limită pentru transmiterea dosarului de participare este 3 august 2021.

„Programul Acces a avut în 2019 o finanţare de 150.000 de lei, dar din 2020 am crescut suma la 1.000.000 de lei. Scopul Ministerului Culturii, în mandatul meu, este să susţină atât marile proiecte, cât şi proiectele operatorilor din sectorul independent. Astfel, anul acesta, Ministerul Culturii a alocat până în prezent, prin selecţie de oferte culturale, 33% din suma dedicată pentru programe, proiecte şi acţiuni culturale, adică 3.000.000 de lei. În ianuarie au fost finanţate 41 de proiecte şi ne dorim un număr cât mai mare de beneficiari şi de această dată”, a transmis ministrul Bogdan Gheorghiu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.