Finala Campionatului European de fotbal U21, disputată duminică între selecţionatele Spaniei şi Germaniei, a fost urmărită la postul TVR 1 de peste 800.000 de telespectatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campionatul European U21 găzduit de Italia şi San Marino, competiţie pe care România a părăsit-o în semifinale, s-a încheiat duminică, când, în intervalul 21.45 – 23.36, TVR 1 a ocupat primul loc în topul audienţelor la nivel urban (cu 5,3% rating mediu şi cotă medie de piaţă de 14,5%) şi locul secund la nivel naţional şi comercial ( cu medii de 4,8% rating şi 12,6% cotă de piaţă, respectiv 5,1% rating şi 18% cota de piaţă).

În minutul de aur, înregistrat la 22.25, meciul a fost urmărit de aproximativ 1,2 milioane de români la nivel naţional (1.184.000, reprezentând un rating de 6,7% şi o cotă de piaţă de 15,7%).

Dintre cele 21 de partide ale Campionatului transmise în direct şi exclusivitate de televiziunea publică, cele mai urmărite au fost meciurile României, finala şi meciurile echipelor adversare.

Televiziunea publică a transmis luni că, în perioada Campionatului European de fotbal U21, postările de pe pagina de Facebook a TVR 1 au avut un reach de 7 milioane de utilizatori unici, iar clipurile încărcate pe această pagină au înregistrat peste 9 milioane de vizualizări.

Canalul oficial de YouTube al TVR a înregistrat, în cele două săptămâni ale campionatului, 2,1 milioane de utilizatori unici şi 6,5 milioane de vizualizări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.