Filosoful Mihai Şora a primit, la gala Romanian PR Award, care a avut loc joi seară, premiul ”Comunicator of the Year”, diplomă despre care spune că l-a surprins, el considerându-se ”Tăcerea însăşi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu - care sunt un om al condeiului (până şi notiţele, bileţelele, însemnărelele de pe feisbuc tot pe hârtie le aştern, înainte să le public aici),
eu - care sunt nu doar un tăcut, ci Tăcerea însăşi (cum a zis cândva un vorbitor de seamă din judeţul Ilfov), eu - care nu am «produse» de vândut (nici buget să le cumpăr pe-ale altora), taman eu m-am trezit cu această diplomă (pe care o voi aranja frumos lângă toate celelalte, într-o încăpătoare cutie de la Ikea, - pereţii locuinţei mele fiind deja burduşiţi de cărţi)”, a scris Mihai Şora vineri seară pe pagina sa de Facebook.

Filosoful în vârstă de 100 de ani a publicat şi o fotografie, în care se distinge drept ”comunicatorul-cu-pulover-roşu”, şi a mărturisit că ”urcuşul” pe scenă a reprezentat un stres pentru el.

Mihai Şora spune a întâlnit oameni ”buni” şi a remarcat cât de bine este reprezentat genul feminin în zona Public Relations.

”Vă rog să observaţi că ginta feminină este foarte bine reprezentată în piar, lucru de care m-am minunat toată seara (adică mai bine de trei ore), admirând, din rândul întâi, toaletele doamnelor şi domnişoarelor care urcau pe scenă”, a mai scris el.

Foarte activ în mediul online, Mihai Şora împărtăşeşte experienţele şi întâmplările cotidiene, dar şi versuri şi cugetări. Pagina sa de Facebook este urmărită de peste 26.700 de fani.

Născut pe 7 noiembrie 1916, Mihai Şora este, din 24 octombrie 2012, membru de onoare al Academiei Române. Este membru fondator al Grupului de Dialog Social, al Alianţei Civice şi al Societăţii Române de Fenomenologie. A obţinut premiul Uniunii Scriitorilor, în 1978, pentru ”Sarea pământului”, şi în 1998, pentru ”Firul ierbii”. A tradus din Jean-Jacques Rousseau ("Visările unui hoinar singuratic") şi din Jean Paul Sartre ("Cu uşile închise"). A fost ministru al Învăţământului, în primul guvern condus de Petre Roman din care a demisionat în urma primei mineriade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.