Filme româneşti de colecţie, regizate de unii dintre cei mai importanţi cineaşti români, transmisiuni în direct de la marile festivaluri de film din Europa şi de la gale ale cinematografiei româneşti şi mondiale. vor fi în această toamnă la Cinemaraton.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, 29 septembrie, postul de televiziune a ocupat locul 9 în topul audienţelor în prime time, pe targetul 18-54 urban, cu 0,63 puncte de rating, potrivit datelor Kantar Media.

Apetitul telespectatorilor pentru film românesc este în continuă creştere iar Cinemaraton oferă, în această toamnă, titluri precum: „Concert" al lui Radu Mihăileanu, „Berliner" de Marian Crişan, „Grindul Sacalilor”, regizat de de Nap Toader (2022), „Lemonade” al Ioanei Uricariu (2018) sau „Dosarul 631” al regizorului Marius Barna (2022),  „#dogpoopgirl” (2020), regizat de Andrei Hutuleac, „Aniversarea unui actor absen”, de Dan Chişu, „Elisabeta Rizea”, a lui Mihai Constaniescu sau „Procesul” lui Claudiu Mitcu.

Nu vor lipsi din grila Cinemaraton filme ale regizorilor consacraţi Dan Piţa, Mircea Mureşan, Alexandru Tatos, Lucian Pintilie, Şerban Marinescu, Sergiu Nicolaescu, Geo Saizescu, Radu Jude, Mircea Danieliuc, Stere Gulea, Elisabeta Bostan, Cătălin Mitulescu, Cristi Puiu, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu,  Nicolae Mărgineanu, Horaţiu Mălăiele, Laurenţiu Damian  sau Corneliu Porumboiu. Sunt sigur că toamna aceasta iubitorii de film românesc vor avea de unde alege”, spune Adrian Bucă, director Cinemaraton.

Pe 29 septembrie, în prime time, în intervalul 19.00-23.00, filmul „Mihai Viteazu Călugăreni”, difuzat de la 20:00, a avut un rating mediu de 0,54 iar „Mihai Viteazu Unirea”, difuzat de la 21:40, un rating de 0,93, cifre ce au plasat Cinemaraton  în top 10 audienţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.