Săptămâna aceasta, în cadrul Festivalului "Vara Magică" vor avea loc două concerte, miercuri şi joi, susţinute de Wave Quartet şi Camerata Regală la Ateneul Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicul este invitat să rezerve locuri la cele două concerte importante din săptămâna aceasta, pe 4 şi 5 august, de la ora 19.30. Biletele pentru concertele din cadrul Festivalului "Vara Magică" sunt disponibile pe www.lanto.ro, www.bilete.ro şi la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până joi, între orele 14.00 şi 19.00.

În primul concert, de miercuri, scena Ateneului Român va găzdui un program al Wave Quartet, cu piesele artiştilor Astor Piazzolla, Suzanne Vega, Avner Dorman sau Georges Bizet / Rodion Schtschedrin - Carmen Suite cu un aranjament al Wave Quartet.

Orchestra Camerata Regală condusă de dirijorul Constantin Grigore, având ca solist pe violoncelistul Octavian Lup, vor susţine un concert joi, de la ora 19.30, la Ateneul Român în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului "Vara Magică" organizat de Lanto Communications. Programul serii propune o selecţie din operele compozitorilor Edward Grieg, Joseph Haydn şi Wolfgang Amadeus Mozart.

Camerata Regală. Orchestra a dobândit numeroase premii în anii săi de existenţă, printre acestea amintim în anul 2009 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României.

La împlinirea a 5 ani de existenţă, Camerata Regală  a fost decorată de Casa Regala a României cu medalia Regele Mihai I pentru loialitate şi a primit Premiul Musica Viva din partea Forumului Cultural Român, iar cu ocazia a 10 ani de existenţă, Camerata Regală, a fost decorată de Casa Regală a României cu medalia Crucea Casei Regale.

Câştigător al mai multor distincţii în cadrul concursurilor de prestigiu dedicate dirijorilor, Constantin Adrian Grigore s-a aflat la pupitrul unor ansambluri simfonice de înalt nivel artistic, dintre care amintim Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Teatrului de Operetă şi Musical Ion Dacian, Filarmonica de Stat din Sibiu, Orchestra de Cameră R-20 din Wroslaw, Filarmonica din Kielce ş. a. Actualmente, Constantin Adrian Grigore, care a colaborat cu artişti precum Florin Croitoru, Nicolae Licăreţ, Irina Iordăchescu, Cristina Anghelescu, Teodor Ilincăi, Stefan Ignat, Cristian Mogoşan etc., este dirijor principal al Orchestrei Camerata Regală, numărându-se printre fondatorii acesteia, şi al Orchestrei Filarmonicii Oltenia din Craiova.

Solist în concertul de joi, Octavian Lup este unul dintre cei mai străluciţi violoncelişti ai generaţie sale. Laureat a numeroase concursuri din România şi din străinătate, Octavian Lup a dirijat pe patru continente ale lumii alături de nume cu rezonanţă din domeniul muzicii clasice.

În 2013 a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, continuându-şi studiile la Conservatorul Naţional Superior din Paris, unde i-a avut ca profesori pe Roland Pidoux şi pe Xavier Phillips. De asemenea, Octavian Lup s-a perfecţionat la renumita „Kronberg Acadeon şi Gary Hoffman. Violoncelistul a cântat ca solist cu toate filarmonicile importante din România. Dintre scenele internaţionale pe care a urcat se numără: „Musikverein” din Viena, „Konzerthaus” din Berlin, „Philharmonie Berlin”, „Concertgebouw” din Amsterdam, „Luxembourg Philharmonie”. De-a lungul activităţii sale profesionale, Octavian Lup a fost distins cu zeci de premii la Concursuri Naţionale şi Internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.