O ediţie specială a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) va avea loc în perioada 30 septembrie - 4 octombrie şi va cuprinde evenimente literare diverse, de la seri de poezie, proiecţii de film, dezbateri, întâlniri cu scriitori, expoziţii, până la competiţii de lectură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, în condiţiile crizei globale, care a generat atât restricţii de călătorie, cât şi redistribuirea fondurilor alocate programelor culturale către domeniul sanitar, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi propune o formulă diferită a FILIT, una sub semnul continuităţii, au transmis organizatorii.

Cele mai multe dintre evenimentele de la a opta ediţie a festivalului se vor desfăşura în noile spaţii de la Casa Muzeelor. Clădirea din strada Vasile Alecsandri nr. 6, construită în anii 1920-1921, va fi sediul Muzeului Literaturii Române, precum şi sediul a trei muzee noi: Muzeul Pogromului, Muzeul Teatrului Evreiesc şi Muzeul Poeziei.

„Ne-am propus să organizăm şi anul acesta o ediţie FILIT, chiar dacă va fi una redusă, adaptată la situaţia în care ne aflăm. Pandemia, cu toate efectele ei, a creat inclusiv în ceea ce ne priveşte o incertitudine cu privire la această ediţie. Considerăm totuşi că e important ca FILIT să continue fără o întrerupere de un an, iar evenimentele pe care le va oferi, în condiţii de siguranţă sanitară şi respectând restricţiile în vigoare, vor fi, suntem convinşi, apreciate de public”, a declarat într-un comunicat Lucian Dan Teodorovici, director al M.N.L.R. Iaşi.

Programul final va fi făcut public la jumătatea lunii septembrie. Mai multe detalii şi noutăţi vor fi publicate pe site-ul filit-iasi.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.