Iubitorii muzicii clasice din Sibiu şi Cluj-Napoca sunt invitaţi să-şi cumpere bilete şi abonamente la concertele organizate în cadrul ediţiei aniversare a Festivalului Internaţional "George Enescu", începând de vineri. Aceste concerte vor oferi publicului un amplu program de lucrări de George Enescu, Beethoven, Chopin, Mozart sau Bach.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul "Enescu" la Cluj-Napoca

La Cluj, Festivalul "Enescu" va aduce 6 recitaluri de gală în perioada 1-11 septembrie 2021, la Sala Auditorium Maximum. Printre artiştii participanţi se numără celebrul violinist Maxim Vengerov şi Polina Osetinskayai; Cvartetul Fine Arts, clasat printre cele mai distinse ansambluri din muzica de cameră de astăzi; Cyprien Katsaris, pianist şi compozitor franco-cipriot, care cântă de câteva decenii în liga înaltă a muzicii clasice alături de cele mai mari orchestre şi Manuel Fischer-Dieskau, unul dintre cei mai tonici interpreţi la violoncel; precum şi Maria João Pires, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate pianiste.

Lista este completată de cei doi dintre câştigătorii Concursului Internaţional "George Enescu" de la cea mai recentă ediţie (2020-2021), la secţiunile pian şi vioară: artista sud-coreeană Yeon-Min Park, care a triumfat în finala de pian cu o interpretare convingătoare a unei lucrări de căpătâi, Concertul nr. 3 de Rahmaninov şi violonistul român Valentin Şerban, care a pregătit un moment muzical menit să bucure, în tandem cu pianistul Gabriel Gîţan.

Programul detaliat al evenimentelor este la acest link. Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona începând de astăzi atât online, de pe platforma Entertix.ro, şi din reţeaua de librării Cărtureşti, la un preţ preferenţial. Perioada presale se încheie în 6 august.

Recitalurile din cadrul Festivalului "Enescu" la Cluj-Napoca sunt organizate de Asociaţia Culturală PLAY. 

Festivalul Enescu la Sibiu

La Sibiu, vor avea loc 4 recitaluri de gală în asociere cu Festivalul "Enescu", în perioada 3-14 septembrie 2021, la Sala Thalia.

Printre artiştii invitaţi la concertele din Sibiu se numără Mahler Chamber Orchestra şi celebra pianistă Yuja Wang; Gil Shaham, unul dintre cei mai importanţi violonişti contemporani, nominalizat de 11 ori la Premiile Grammy, precum şi Camerata Regală, o prezenţă tot mai des întâlnită pe scenele româneşti şi internaţionale, ce ne va surprinde cu un program artistic cu greutate, de Vivaldi şi Piazzolla, alături de cunoscutul violinist Shlomo Mintz.

O altă surpriză a acestei ediţii este prezenţa lui Robert Powell, una dintre figurile legendare ale cinematografiei, care a interpretat roluri cheie: Iisus în celebrul film „Iisus din Nazareth” şi marele compozitor Gustav Mahler în filmul său biografic. Actorul Robert Powell face parte din distribuţia spectacolului „Viaţa pasională a lui Claude Debussy”, alături de actriţa Rohan McCullough şi de muzicienii Clive Conway la flaut şi Christine Croshaw la pian.

Programul detaliat al evenimentelor este la acest link. Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona începând de astăzi atât online, de pe platforma Iabilet.ro, cât şi din reţeaua de magazine fizice partenere, la un preţ preferenţial. Perioada presale se încheie în 6 august.

Recitalurile din cadrul Festivalului Enescu la Sibiu sunt organizate de Asociaţia Culturală PLAY - promotorul evenimentului şi sunt co-finanţate de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu. 

Festivalul Internaţional "George Enescu" 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3.500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.