Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au transmis, printr-un comunicat de presă, că amânarea celei de-a 73-a ediţii, iniţial avută în vedere pentru finalul lunii iunie - începutul lui iulie, nu mai este o opţiune, ca urmare a anunţului preşedintelui Emmanuel Macron, care a precizat că festivalurile nu vor fi organizate înainte de mijlocul lunii iulie în contextul pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este clar că va fi dificil ca Festivalul de la Cannes să poată avea loc anul acesta "în forma sa iniţială", au precizat organizatorii pe site-ul festivalului. 

"Cu toate acestea, de luni seară am început discuţiile cu profesioniştii din Franţa şi din străinătate. Ei au fost de acord ca Festivalul de la Cannes, un pilon esenţial în industria de film, trebuie să exploreze toate posibilităţile pentru a sprijini cinema-ului în aşa fel încât festivalul să aibă loc în 2020 într-un fel sau altul", au spus organizatorii. 

Aceştia au precizat că vor comunica prompt ce fel de formă vor lua festivalul, Marché du Film şi secţiunile paralele (Semaine de la Critique, Quinzaine des Réalisateurs, ACID). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.