Ministrul german al Culturii, Monika Grütters, a anunţat vineri că Mariette Rissenbeek, directoarea German Films, va deveni director executiv al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, iar director artistic al evenimentului va fi Carlo Chatrian, care conduce în prezent Festivalul de Film de la Locarno.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi vor începe lucrul împreună anul vitor, când vor pregăti ediţia Berlinalei din 2020.

Într-un comunicat publicat pe site-ul berlinale.de, ministrul a spus: „Cu cei doi noi directori, ne vom asigura că Berlinala va continua după 2019 - ultimul an în care Dieter Kosslick va fi la cârma evenimentului - să fie un festival orientat spre public, cu un focus politic şi un program ambiţios de filme, în timp ce va evolua”.

Grütters a mai spus că, odată cu Rissenbeek şi Chatrian, conducerea Berlinalei va fi „mai tânără, mult mai internaţională şi deschisă experimentării”. Ea a adăugat că Chatrian „va oferi abilităţile curatoriale şi artistice la care sperau mulţi experţi şi cineaşti”.

Rissenbeek va fi prima femeie la cârma festivalului. Ministrul a punctat faptul că ea are o mare experienţă şi va asigura continuitatea competenţei în management.

Ministrul Culturii i-a mulţumit lui Kosslick pentru „munca excelentă din ultimii 17 ani” şi a spus că Berlinala „a reuşit să îşi menţină poziţia, în secolul 21, ca festival de film de clasă A”.

După anunţul făcut de Grütters, Dieter Kosslick a transmis: „Un bun venit din inimă noilor directori ai Berlinalei, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian! Este o plăcere să ştiu că viitorul Berlinalei este în mâinile lor. Echipa festivalului nostru de talie internaţională vine cu cele mai bune recomandări ale mele. Sunt nerăbdător să integrăm noii directori în lucrul pentru următorul festival”.

Următoarea ediţie a Festivalului de Film de la Berlin, cea de-a 69-a, va avea loc între 7 şi 17 februarie 2019.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.