Publicul Festivalului „George Enescu” va asculta, luni, de la ora 19.30, la Sala Palatului, în primă audiţie mondială, Ciclul de lieduri compus de Ondřej Adámek special pentru mezzosoprana Magdalena Kožená.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adámek a fost inspirat de vocea Magdalenei Kožená, în timpul unei întâlniri la care au participat ea şi Sir Simon Rattle, soţul artistei. Sir Simon Rattle va dirija luni acest concert, care va fi susţinut de London Symphony Orchestra, iar mezzosoprana Magdalena Kožená va fi solistă, anunţă organizatorii Festivalului. 

Sir Simon Rattle este director muzical al Orchestrei Simfonice din Londra. Dirijorul s-a născut la Liverpool şi a studiat la Royal Academy of Music. Din 1980 până în 1998, Sir Simon a fost dirijor principal şi consilier artistic al Orchestrei Simfonice City of Birmingham şi a fost numit director muzical în 1990. În 2002 a preluat funcţia de director artistic şi dirijor principal al Berliner Philharmoniker, unde a rămas până la sfârşitul sezonului 2017-2018. Pe lângă îndeplinirea unui program intens de concerte la Londra, Sir Simon participă în turnee în mod regulat în Europa, America de Nord şi Asia şi are colaborări de lungă durată cu orchestrele de top din lume.

Sir Simon Rattle a fost numit Cavaler în 1994, iar în Onorurile de Anul Nou din 2014 a primit Ordinul Meritului de la Majestatea Sa Regina Angliei. 

Magdalena Kožená a studiat canto şi pian la Conservatorul din Brno şi la Academia de Arte Dramatice din Bratislava. Laureată a mai multor premii importante în Republica Cehă şi în întreaga lume, Magdalena s-a făcut remarcată la cel de-al şaselea Concurs Internaţional Mozart de la Salzburg, pe care l-a câştigat în 1995. Magdalena a interpretat cu cei mai importanţi dirijori din lume de-a lungul carierei sale, printre care Claudio Abbado, Pierre Boulez, Gustavo Dudamel, Sir John Eliot Gardiner, Bernard Haitink Nikolaus Harnoncourt, Mariss Jansons, Sir Charles Mackerras şi Sir Roger Norrington.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.