Teatrul "Stela Popescu" prezintă spectacolul "Femeia, eterna poveste", o poveste interbelică în regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, pe 6 februarie, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor, de la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scenografia spectacolului este semnată de Anca Albani, iar coregrafia îi aparţine Ioanei Macarie. 

În distribuţie vor fi cu actorii Ana Maria Ivan, Cristian Neacşu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Păunescu, solişti vocali Crina Matei şi Daniel Filipescu, instrumentişti Gabriel Stănescu - vioară, Ionuţ Preda - acordeon, Alexandru Burcă - pian, Raul Kusak aranjament muzical. Dansează Silvia Mauriţiu, Cristina Marin Neagu, Ioana Petric, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile.

Acţiunea se petrece pe terasa localului bucureştean „Leul şi cârnatul”, într-o seară de vară, prin 1937 sau 1938. Protagoniştii sunt Maria, proaspăt angajată la bucătărie şi chelnerul Pavel. Povestea evoluează în jurul celor care se află în local, printre care Maria recunoaşte un bărbat de la o masă, cel care urma să se căsătorească cu stăpâna ei, Tita Cristescu, ucisă în ziua de Crăciun a anului 1935. Bărbatul este acum însoţit de o tânără şi, pentru ea, plăteşte o dedicaţie care deschide programul muzical al serii.

Povestea alternează cu momente muzicale celebre ale vremii, precum "Iubesc femeia" (Cristian Vasile), "Femeia, eterna poveste" (Titi Botez), "Ce faci astă seară tu" (Dorel Livianu) şi nu numai.

La acea vreme, moartea Titei Cristescu fusese un scandal imens în presă, cu atât mai mult cu cât personajele implicate erau oameni importanţi. Tita Cristescu era fiica lui Gheorghe Cristescu, zis „Plăpumarul”, unul dintre fondatorii şi primul secretar al Partidului Comunist Român, iar cel despre care se credea că a omorât-o era celebrul inginer Liviu Ciulei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.