Fanii lui HG Wells s-au întrebat cum a fost posibil ca moneda comemorativă, emisă de Royal Mint în onoarea autorului "Războiului lumilor/ The War of the Worlds", să aibă atâtea greşeli, inclusiv "înfricoşătorul tripod" cu patru picioare, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moneda de 2 lire sterline marchează 75 de ani de la moartea lui Wells şi include imagini inspirate de "The War of the Worlds" şi "The Invisible Man".

Din păcate, nu se apropie de creaţiile imaginate de Wells. "Ca cineva căruia îi place în mod deosebit una dintre cele mai cunoscute poveşti ale sale, pot observa că maşinăria de pe monedă are patru picioare? Patru picioare. Omul faimos pentru crearea lui Martian TRIpod", a scris artistul Holly Humphries. "De câţi oameni a fost nevoie pentru a lucra la acest lucru? Ştiu să numere?". 

Romancierul şi profesorul de literatură a secolului XIX Adam Roberts, care este autorul biografiei lui Wells şi vice-preşedinte al HG Wells Society, a criticat de asemenea ilustrarea Omului invizibil, care în carte este descris că "a ajuns la Iping sub "o pălărie cu boruri late". Pe monedă este redat un joben. 

"Este plăcut să-l vezi pe Wells amintit, dar ar fi şi mai plăcut pentru ei să facă lucrurile bine", a spus Roberts. "Un tripod cu patru picioare este greu de înţeles (indiciul este în denumire) şi omul invizibil al lui Wells, Griffin, nu a purtat niciodată un joben... Aş spune că Wells ar fi fost deranjat de neglijenţă: s-a străduit mult să facă lucrurile corect în lucrarea sa - să invite traducători ai cărţii lui care să-i ajute în acest proces şi să reducă greşelile". 

Întrebat despre greşeli, un purtător de cuvânt pentru The Royal Mint a spus: "Am creat o nouă monedă de 2 lire sterline pentru a celebra viaţa şi activitatea lui HG Wells. Moneda redă scene din celebrele opere "War of the Worlds" şi "Invisible Man" aşa cum le-a imaginat designerul Chris Costello". Costello a afirmat că a fost inspirat de "coperţile vintage ale cărţilor lui HG Wells şi din postere de film". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.