Facebook a precizat, vineri, că a împiedicat mai multe mass-media de stat ruse să câştige bani de pe platforma sa, în contextul în care invazia Moscovei în Ucraina vecină a ajuns pe străzile capitalei Kiev, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Interzicem de acum mass-media ruse de stat să difuzeze reclame sau să genereze bani pe platforma noastră oriunde în lume", a declarat pe Twitter Nathaniel Gleicher, responsabil cu politica de securitate a Facebook, adăugând că această măsură era deja pe punctul de a fi pusă în practică. 

Compania+mamă a Facebook, Meta, a declarat mai devreme vineri că Rusia a decis să "limiteze accesul" şi să "încetinească" funcţionarea Facebook. 

Moscova acuză reţeaua de socializare americană că cenzurează mass-media ruse şi că încalcă drepturile omului şi ale cetăţenilor ruşi.

"Ieri, autorităţile ruse ne-au cerut să oprim verificarea independentă a faptelor şi etichetarea conţinutului postat pe Facebook de către patru organizaţii media de stat ruse. Am refuzat. Drept urmare, au anunţat că vor restricţiona utilizarea serviciilor noastre", a scris vice-preşedintele Meta, Nick Clegg, într-un comunicat. 

Invaziy Ucrainei a fost ocazia unei avalanşe de ştiri false pe internet, în special pe reţelele de socializare, fenomen devenit recurent la fiecare declanşare de război sau conflict. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.