Expoziţii video dedicate personalităţilor rome vor rula timp de o lună, la metrou. Proiectul cultural este realizat de Centrul Naţional de Cultură a Romilor - Romano Kher, în parteneriat cu Art Safari şi Metrorex.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scurte video-uri cu pastile informaţionale dedicate a 11 personalităţi rome şi creaţiei lor vor rula pe ecranele din staţiile de metrou de pe toate magistralele, cu scopul de a creşte gradul de acces şi participarea etnicilor romi şi neromi la viaţa culturală, cât şi promovarea în societatea românească a culturii romilor.

Între cele 11 personalităţi rome din diferite domenii de activitate se numără Charlie Chaplin, Johnny Răducanu, Ion Voicu.

Expoziţia este organizată pentru a marca Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită în fiecare an la nivel mondial pe 8 aprilie.

Expoziţia va fi inaugurată marţi, în prezenţa lui Mihai Neacşu, directorul CNCR, Dragoş Rusu, coordonator CNCR, Ioana Ciocan, General Manager Art Safari şi a unui reprezentant Metrorex, la staţia de metrou Unirii 1, intrarea Horoscop, de la ora 11.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.